Roller

George/Georgina (Elisabeth Lopez)

George er mellomste datter i familien Barratt Due. Hun jobber som eiendomsmegler, og har ingen planer om å slå seg til ro med det første. Hun er smart, utadvent og elsker oppmerksomhet. Hun har salgsrekord tre år på rad i Vestsiden Boligformidling AS, og verden ligger for hennes føtter.

Egentlig heter hun Georgina og er oppkalt etter sin farmor. For noen måneder siden fant hun flere gamle bilder og en dagbok. Den avslørte eventyrlige historier fra farmorens liv for nesten hundre år siden.

George vil utforske dette videre, og drar til Villa Eikeløv for å delta på maskeradefest og De dødes middnattsdans. Hun ankommer i farmorens hvite kjole, og sammen med flere av sine familiemedlemmer og venner. Hun har virkelig ingen anelse om hva helgen vil bringe.

Jay/Jacob (Eskil Saatvedt)

Jay er George Barratt Due sin eldste bror. Han er pilot og lege, og har tjenestegjort for både flyvåpenet og Leger uten grenser. Han er kompromissløs og autoritær, og et strålende forbilde for sine yngre søsken. Han er gift og har adoptert 4 barn fra Kongo.

Jay er 35 år, og holder seg i god fysisk form. På vinteren står han på ski, og om sommeren driver han bl.a. med seiling og rafting med elvekajakk. Under høstjakten drar han ofte med gode kammerater på reinsdyrsjakt på Hardangervidda.

Jay tillater i liten grad svakhet hverken hos seg selv eller hos andre, og det minste tegn til sykdom jages vekk med badstu eller trening. Alt han gjør er målrettet, gjennomtenkt og tjener samfunnet til det beste.

Han har vært med på De dødes midnattsdans før, men denne gangen har han med seg den lyse dressen etter grandonkelen Jacob Barrat Due, som var familiens store utskudd og sorte får. Alt tyder på at han var spritsmugler under forbudstiden, og mange ganger havnet på kant med loven. Jay vet at han tar en risiko ved å trekke Jacob inn i livet sitt, men mener at han er klar for den utfordringen.

Vilde, Maria og Ida  

 

Jenny (Josephine) Rytter, Fanny (Frederike) Rytter og Rose (Rebecca) Rytter er søstre. Foreldrene deres døde en bilulykke for 5 år siden, og etter det har de bodd på mormorens og morfarens gods i Syd-Sverige. De er enearvinger både til foreldrenes og besteforeldrenes formue, og de har levd et priviligert liv. Nå er de tilbake i Bergen for å studere og de bor i foreldrenes store hus på Kalfaret. De har aldri deltatt på den årlige samlingen for å minnes sine døde slektninger, men de har hørt mye spennende om det fra diverse familiemedlemmer. De føler seg absolutt klare for utfordringen.  

 

 

 

Jenny (Josephine)Rytter

Spilles av Vilde Mjelva Saatvedt

Alder på Jenny: 17 år

Alder på Josephine (den avdøde slektningen): 23 år  

 

Jenny vil studere til å bli arkitekt når hun er ferdig med videregående. Hun begynner nå på studieforberedende på Katten. Det første året tok hun på svensk gymnasium i Gøteborg. Jenny arbeider målrettet, er ambisiøs og gjør det bra i alle fag. På fritiden spiller hun tennis, seiler og rir. Besteforeldrene har mange hester på godset sitt, og der er det store, vakre skoger hvor man kan ri uforstyrret. Hun har også vært en del ute med bestefaren og jaktet storfugl og hare. Jenny elsker også å gå lange fjellturer og å lese bøker.  

 

Hennes slektning Josephine derimot var en bråkmaker og en rebell. Hun arbeidet på Blikkvalseverket på Laksevåg som sykkelbud, bodde i en liten hybel ved Puddefjorden, arbeidet for kvinners stemmerett og rettigheter, gikk i demonstrasjoner for arbeiderbevegelsen, kom i slosskamper, arbeidet for Norges selvstendighet fra Sverige og festet sammen med arbeiderne på verket.

Fanny (Frederike) Rytter  

 

 

Spilles av Maria Kolseth Jensen

Alder på Fanny: 23 år

Alder på Frederike (avdød slektning): 26 år

 

Fanny er kretsmester i svømming. Hun synger i kor og rir. Hun utdanner seg til å bli sivilingeniør og arbeider nå i besteforeldrenes firma i Bergen; Rytter og sønn AS. Hun har ikke hatt hjerte til å foreslå at han bør skifte navn på firmaet etter at faren hennes døde. Fanny har reist mye, og blant annet studert på Bali og i Syd-Frankrike. Hun er blitt en dreven vinsmaker etter flere kurs, arbeid på en vingård og flerfoldige bøker om temaet.

 

Rose (Rebecca) Rytter

 

Spilles av Ida Christine Foss

Alder på Rose: 25 år

Alder på Rebecca (avdød slektning): 28 år

 

Rose har danset ballett i mange år, og vunnet flere priser internasjonalt. Hun utdanner seg til advokat. Hun har også arbeidet for ulike humanitære organisasjoner i flyktningeleirer. Hun er forlovet med en ung mann fra en velstående familie i Sverige; Georg Joseph Krohnkvist. Hans familie eier godset ved siden av hennes besteforeldre. Hennes slektning

 

Rebecca derimot var familiens sorte får. Hun hadde ingen som helst planer om å slå seg til ro. Hun var en del av protestbevegelsen, fredsmarsjer, flowerpower og hippiebevegelsen som vokste frem på slutten av 1960-tallet. Hun levde store deler av året baki varebilen, som de hadde malt med fargerike, store blomster og fredssymboler. Hun hadde ikke fullført videregående skole, og følte ikke at hun trengte en utdannelse, og hun klarte seg fint på det hun fikk fra venner. Hun var usedvanlig sjarmerende (familien hennes ville si at hun var svært manipulerende og egoistisk, men hva visste vel de om livet der de levde i sin beskyttede, småborgerlige tilværelse hjemme i kjøpmannsbyen Bergen?)

 

 

Eskil, Elisabeth, Thomas og Hans

 

Jay (Jacob) Barrat Due, hans yngre søster George (Georgina), fetter Isa (Isac) og fetter Harold (Harry) er velutdannede, beleste, unge mennesker som har reist mye og arbeidet internasjonalt. De har full kontroll på helse, karriere, samfunnsansvar og fremtiden. Deres avdøde slektninger derimot, var bohemer og spritsmuglere under forbudstiden. De levde livets glade dager som kriminelle kjeltringer, og hadde få tanker og bekymringer for morgendagen.

 

Jay (Jacob) Barrat Due

Spilles av Eskil Mjelva Saatvedt Alder Jay: 35 år

Alder Jacob: 24 år

 

Jay er George Barratt Due sin eldste bror. Han er pilot og lege, og har tjenestegjort for både flyvåpenet og Leger uten grenser. Han er kompromissløs og autoritær, og et strålende forbilde for sine yngre søsken. Han er gift og har adoptert 4 barn fra Kongo. Jay er 35 år, og holder seg i god fysisk form. På vinteren står han på ski, og om sommeren driver han bl.a. med seiling og rafting med elvekajakk. Under høstjakten drar han ofte med gode kamerater på reinsdyrsjakt på Hardangervidda. Jay tillater i liten grad svakhet hverken hos seg selv eller hos andre, og det minste tegn til sykdom jages vekk med badstu eller trening. Alt han gjør er målrettet, gjennomtenkt og tjener samfunnet til det beste. Han har vært med på De dødes midnattsdans før, men denne gangen har han med seg den lyse dressen etter grandonkelen Jacob Barrat Due, som var familiens store utskudd og sorte får. Alt tyder på at han var spritsmugler under forbudstiden, og mange ganger havnet på kant med loven. Jay vet at han tar en risiko ved å trekke Jacob inn i livet sitt, men mener at han er klar for den utfordringen.

 

George (Georgina) Barrat Due

Spilles av Elisabeth Helland Lopez

Alder George: 32 år

Alder Georgina: 21 år

 

George er mellomste datter i familien Barratt Due. Hun jobber som eiendomsmegler, og har ingen planer om å slå seg til ro med det første. Hun er smart, utadvent og elsker oppmerksomhet. Hun har salgsrekord tre år på rad i Vestsiden Boligformidling AS, og verden ligger for hennes føtter. Egentlig heter hun Georgina og er oppkalt etter sin farmor. For noen måneder siden fant hun flere gamle bilder og en dagbok. Den avslørte eventyrlige historier fra farmorens liv for nesten hundre år siden. George vil utforske dette videre, og drar til Villa Eikeløv for å delta på maskeradefest og De dødes midnattsdans. Hun ankommer i farmorens hvite kjole, og sammen med flere av sine familiemedlemmer og venner. Hun har virkelig ingen anelse om hva helgen vil bringe.

 

Georgina Barrat Due, derimot var bohem og kriminell under forbudstiden. Hun festet hardt, og tok en dag av gangen. Vennene hennes var spritsmuglere og gamblere. Georgina døde ung, i en mørk bakgate. I de “trygge” armene til Isac Barrat Due.

 

 

Isa (Isac) Barrat Due

Spilles av Thomas

Alder Isa: 37 år

Alder Isac: 23 år

 

Isa er fetteren til Jay, George og Harry. Han arbeider med shipping og er arving til et rederi; West Coast Line. Det er hans onkel som nå driver det, men han har erklært at Isa skal overta roret innen de neste fem årene. Isa har blant annet arbeidet flere år med shipping i Singapore, og det var også der han møtte sin portugisiske kone Isabella. De har 3 barn sammen. På fritiden driver Isa med kiting på ski og på vannski. Han elsker fart og store motorer. Han har også kystskippersertifikat. I feriene drar han ofte til Australia og til Karibien for å dykke og bølgesurfe. Han har dessuten flere ganger hjulpet sin fetter Jay og Leger uten grenser med transport av utstyr og medisiner. Isa har et godt kontaktnettverk i Asia og Afrika, og kan sikre en trygg transport over farlige strekninger.

 

Isac Barrat Due derimot, levde etter helt andre prinsipper. Han var bohem og spritsmugler under forbudstiden. Dessuten hadde han langt mye mørkere drifter og hemmeligheter. Han var bare 15 år første gangen disse forestillingene kom til ham. Tåkete, mørke bakgater, hager, ganger, kjellere. Vakre, unge kvinner som trakk sitt siste åndedrett i hans “trygge” armer. Iskalde kyss som gjorde ham brennvarm av forløst spenning. 9 unge liv hadde han på samvittigheten før han selv møtte sin skaper og skjebne. Helt til sitt siste minutt angret han ingenting.

 

Harold (Harry) Barrat Due

Spilles av Hans Holm Torgersen

Alder Harold: 19 år

Alder Harry: 23 år

 

 

Tone, Rita og Njål

Mikael har to fantastiske døtre, som han er veldig stolt av, og som han elsker høyt. Hans kone døde i en ulykke for 5 år siden, og siden den gangen har far og døtre blitt enda viktigere for hverandre.

 

Mikael (Marcello) Gyldenløv

Spilles av Njål Henrik Sand

Alder på Mikael: 53 år

Alder på Marcello: 27 år

 

Mikael eier mange eiendommer i Bergen, og har opparbeidet seg en formue på denne virksomheten. Han har hytte på fjellet hvor han går mye på ski og jakter. Han er utdannet ingeniør, og han har reist over hele verden og fotografert. Han har fått flere av bildene sine publisert i internasjonale tidsskrifter. Spesielt liker han å fotografere insekter og sommerfugler.

 

Marcello Gyldenløv, derimot var en svensk adelsmann som deltok i den franske revolusjonen, og deretter i Napoleonskrigen. Han tok en dag av gangen, og var hensynsløst risikosøkende, og notorisk utro mot alle sine kvinner.

 

Linn (Linea) Gyldenløv

Spilles av Tone Storemark

Alder på Linn: 28 år

Alder på Linea: 17 år

 

Linn er musiker, og spiller cello i Filharmonien. Hun er forlovet med en arkitekt; Marcus Von der Rein. Linn reiser også mye rundt i verden og fotograferer. Da hun var yngre reiste hun med sin far, søsteren og moren. De siste årene har hun også reist mye på egenhånd.

 

Linea Gyldenløv, derimot var en svensk adelskvinne som var aktiv i den franske revolusjonen. Hun var en slektning av Axel Von Fersen, som sies å ha vært elskeren til Marie Antoinette, og Linea var derfor flere ganger også ved hoffet.

 

Gabriella (Gustava) Gyldenløv

Spilles av Rita Storemark

Alder på Gabriella: 30 år

Alder på Gustava: 19 år

 

Gabriella er forfatter og driver i tillegg sitt eget forlag, som hun har arvet etter moren. Hun har også reist mye, men har slått seg mer til ro på kontoret i Bergen nå. Hun har et koselig gammelt Bergenshus i Fjellsiden med egen hage, og med bibliotek. Hun har en kjekk, velutdannet og sjarmerende kjæreste; Marcus Ebertoft. Han jobber som journalist i Bergens Tidende.

 

Gustava Gyldenløv derimot, var en svensk adelskvinne som var aktiv i den franske revolusjonen. Hun var knyttet til adelige i Paris som deltok på de revolusjonæres side. Hun hadde også mange venner blant dem som arbeidet for kvinnenes rettigheter.

 

 

Linn, Annika og Cecilie

 

Petra, Claire og Laura har vært venner siden barndommen, og de driver et vellykket helseforetak. De har hovedkontoret sitt i Bergen. Foretaket heter New Life AS, og distribuerer økologisk, fairtrade helsekostprodukter, har helsereiser, spahoteller og kurbad. De har 130 ansatte i flere land, og driver etisk og med vekt på gode arbeidsvilkår, rettferdige lønninger og medbestemmelse. Alle ansatte er også medeiere i selskapet. Alle avgjørelser fattes ut fra strenge etiske og humanistiske kriterier.

 

Persefone, Klotho og Lakesis derimot, er formødre med helt andre livsprinsipper. De er norner, moirer, spinnere. De er kvinner fra fjerne tider som tror på skjebnetråder, livstråder, at alt er bestemt fra den dagen du unnfanges. Tråden din er spunnet, klippet og tilmålt. De har ingen skrupler i forhold til å farge garnet mørkere, klippe tråder kortere. De har svalet seg i skyggen fra Yggrasil ved Mimes brønn. De har gått inn i dødsriter som ga innsikt og visdom. Døden før døden.

 

Fra Linn: “De gamle Pythagoreerne hadde som mål å dø i livet, før døden. De la seg ned i noe som kalles " inkubasjon". Dvs at de la seg i huler, under templer el, hellige steder som var regnet for å være nedgang til dødsriket. De lå helt stille i mørket, de kunne ligge i dager uten lys og bevegelse i en tilstand av mellom våken og drøm for å få visjoner/ visdom Apollo var guden for Inkubasjon; å "dø" før man dør.. Persephone var Gudinnen av underverden”.

 

 

Petra (Persephone) Olderberg

Spilles av Linn Kristiane Lavik

Alder på Petra: 34 år

Alder på Persephone: 27 år

 

 

Claire (Klotho) Von der Mark

Spilles av Annika McKibbin

 

 

Laura (Lakesis) Meklenburg

Spilles av Cecilie Bredesen Libakken

Spilles av Maria Kolseth Jensen

Alder på Fanny: 23 år

Alder på Frederike (avdød slektning): 26 år  

 

Fanny er kretsmester i svømming. Hun synger i kor og rir. Hun utdanner seg til å bli sivilingeniør og arbeider nå i besteforeldrenes firma i Bergen; Rytter og sønn AS. Hun har ikke hatt hjerte til å foreslå at han bør skifte navn på firmaet etter at faren hennes døde. Fanny har reist mye, og blant annet studert på Bali og i Syd-Frankrike. Hun er blitt en dreven vinsmaker etter flere kurs, arbeid på en vingård og flerfoldige bøker om temaet.